SUPERMOM

Train samen met gecertificeerd pre- en postnataal fitnesscoach Céline. Haar interesse voor sporten tijdens de zwangerschap werd gewekt toen ze zelf zwanger was. Ze sportte voor de zwangerschap dagelijks, maar werd vanaf het begin van haar zwangerschap meteen geconfronteerd met haar veranderend lichaam. Hoewel ze nog alles kon, voelden niet alle oefeningen nog ok om uit te voeren. Ze deed heel wat opzoekingswerk, maar kwam tot de constatatie dat er enkel zeer oppervlakkige info te vinden was. Daarom zette ze de stap naar de opleiding tot zwangerschapscoach via Core Academy en deed nadien nog de zeer gedetailleerde en wetenschappelijk onderbouwde opleiding via Sterkher. Hier leerde ze het zwangere lichaam goed te analyseren que houding en beweging en erop te anticiperen met veilige trainingsoefeningen. Ook werd hier duidelijk hoe belangrijk ademhaling is doorheen je zwangerschap en daarna.

De zwangerschapslessen zijn dan ook opgebouwd uit ademhaling-, mobilisatie- en krachttraining.

Omdat alle mama’s supervrouwen zijn hebben we een ‘supermom’ trainingsprogramma opgesteld. Je deelt er je superkrachten samen met andere mama’s en hun babies.  Jullie worden nog sterker dan jullie al zijn en leren er hoe je in de fitness, buiten of gewoon thuis, eventueel samen met je kleintje, kan sporten.

De supermom lessen zijn vergelijkbaar met de zwangerschapslessen. Soms kunnen de kleintjes eens meedoen, maar de focus blijft liggen op correct en veilig bewegen door mama.

Sporten tijdens de zwangerschap kan je zien als een omgekeerde piramide. Je bouwt intensiteit af naarmate de zwangerschap vordert. Wanneer je baby geboren wordt doe je tijdelijk weinig aan beweging. Wel is het belangrijk om in beweging te blijven door wandelingen én mag je zeker je afspraak bij de bekkenbodem therapeut niet vergeten. Dit is de basis voor een verder gezond verloop van je revalidatie na de bevalling.

Tijd: 45 minuten Prijs: 10-beurtenkaart: €120 of enkele beurt €15

zwangerschapsles: Iedere maandagavond om 20:05 uur.

supermom-les: Iedere woensdagochtend om 9:00 uur

Wist je dat verschilllende wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat sporten tijdens de zwangerschap zowel voor jou als voor je baby voordelen oplevert?
  • Wanneer je actief bent, wordt je placenta groter, en zorgt voor meer voedingsstoffen voor je baby. Dit komt doordat je doorbloeding verhoogt tijdens het sporten.
  • Verlaagd risico op zwangerschapsdiabetes en keizersnede.
  • Aangezien een bevalling vergelijkbaar is met een heuse sportwedstrijd is een goede conditie meer dan welkom. Ook nadien zal het rondhossen met je nieuwe kleintje vlotter gaan.
  • Je zal sneller weer op je gewicht van voor de zwangerschap zijn.

Yes, let’s do this!